• Your Partner in Healthcare and ICT Solutions

Leefcirkels

Voor sommige bewoners in een zorginstelling (bijvoorbeeld met dementie) is het belangrijk dat ze niet gaan dwalen. Maar je wilt ze ook niet meer vrijheid afnemen dan strikt noodzakelijk is. Dat probleem lossen we op met leefcirkels.

 

Wat is een leefcirkel?

Een leefcirkel is het gebied waarbinnen een bewoner zich vrij kan bewegen. Welke ruimtes zijn toegankelijk en welke niet? Dat hoeft niet voor iedere bewoner hetzelfde te zijn. Wat een bewoner wel en niet kan bepaalt wat veilig is. Door dit in kaart te brengen kom je tot een persoonlijke leefcirkel voor elke bewoner.

 

Hoe werken leefcirkels?

We vormen leefcirkels door slimme componenten met elkaar te laten communiceren. Elke bewoner krijgt een zendertje (bijvoorbeeld in de vorm van een polsbandje). Het systeem houdt vervolgens een oogje in het zeil. Slimme sloten zien wie er voor een deur staan en kunnen zo bepalen of de deur open mag of juist dicht moet blijven. Verlaat een bewoner alsnog de persoonlijke leefcirkel? Dan gaat er direct een alarmbericht naar de juiste zorgverleners. Zo kunnen bewoners zich vrij bewegen zonder dat we ons zorgen hoeven te maken!

 

 

Heeft u een vraag over deze oplossing of wilt u meer informatie?

Geen probleem! Middels een vrijblijvend gesprek informeren wij u graag over onze oplossingen. Maak nu een afspraak met een van onze enthousiaste medewerkers en ontdek wat de mogelijkheden zijn!

Bel ons op +31 182 379 377 Neem contact op via Whatsapp