• Your Partner in Healthcare and ICT Solutions

Healthy Mind

Healthy Mind is een therapeutische, medische Virtual Reality-oplossing die pijn en angst bij patiënten wegneemt. Onder begeleiding van een medische specialist wordt de patiënt ondergedompeld in een geoptimaliseerde virtuele omgeving die helpt te ontspannen en de aandacht van pijn afleidt.

De verschillende virtuele omgevingen (een zen-tuin, berglandschap, bos, strand en onderwaterwereld) zijn ontworpen op basis van geavanceerde psychologische principes zoals medische hypnose, hartcoherentie, ademhalingsoefeningen en ontspannende muziek. Met een VR-bril en een audio-headset wordt de patiënt meegenomen op een bijzondere visuele, auditieve en therapeutische reis.

Healthy Mind is te gebruiken voor, tijdens of na een angstopwekkende of pijnlijke ingreep. De oplossing wordt onder andere al gebruikt bij anesthesie, intensive care, SEH, palliatieve zorg, oncologie, psychiatrie en kindergeneeskunde. De praktijk toont aan dat patiënten die Healthy Mind gebruiken minder medicatie nodig hebben en sneller herstellen.


 

Toepassingen

- Anesthesiologie    - Psychiatrie    - Spoedeisende hulp   
- Chirurgie     - Hepato-gastro-enterologie    - Palliatieve Zorg   
- Oncologie     - Gynaecologie en kraamzorg    - Interne geneeskunde   
- Interventieradiologie    - Wondverzorging     
- Kindergeneeskunde   - Tandheelkunde    

 

Heeft u een vraag over deze oplossing of wilt u meer informatie?

Geen probleem! Middels een vrijblijvend gesprek informeren wij u graag over onze oplossingen. Maak nu een afspraak met een van onze enthousiaste medewerkers en ontdek wat de mogelijkheden zijn!

Bel ons op +31 182 379 377 Neem contact op via Whatsapp

Virtual Reality. Het spreekt enorm tot de verbeelding. Met VR kun je je klaarwakker bewegen in elke droomwereld. Aanschuiven bij een familie wilde gorilla’s bijvoorbeeld, of rondlopen door de gangen van de Death Star. Maar niet alleen gekkigheid, het kan ook heel nuttig worden ingezet. Bijvoorbeeld om de zorg te verbeteren. Alles wijst erop dat 2016 wel eens het jaar kan worden dat Virtual Reality zijn grote doorbraak maakt. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet. Deze blog trapt een serie artikelen af waarin we VR eens goed onder de loep nemen. Om te beginnen kijken we naar wat Virtual Reality nu precies is en waarom we er juist dit jaar zoveel van mogen verwachten.

Lees verder