• Your Partner in Healthcare and ICT Solutions

ZNA kiest Healthy Mind VR als de beste oplossing voor digitale sedatie

 

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen heeft Healthy Mind beoordeeld als best geschikte virtual reality-oplossing voor sedatie op de afdelingen Spoed, Brandwondencentrum en (OK) Pediatrie. Dat is de uitkomst van een openbare aanbestedingsprocedure. Aanbieder Formex Medical heeft de opdracht gekregen om de therapeutische VR-oplossing op de verschillende afdelingen uit te rollen.

Het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen heeft een openbare Europese aanbestedingsprocedure afgerond om te komen tot de meest geschikte oplossing voor digitale sedatie. De verschillende inschrijvingen zijn beoordeeld op basis van o.a. geschiktheid, gebruiksvriendelijkheid, prijs en service. De oplossing Healthy Mind van aanbieder Formex Medical is daarbij als beste uit de bus gekomen. Healthy Mind is een medische Virtual Reality-oplossing die is ontworpen om pijn en angst bij patiënten weg te nemen. Onder begeleiding van een medisch specialist wordt de patiënt ondergedompeld in een virtuele omgeving ontworpen op basis van psychologische principes, die helpt te ontspannen en de aandacht van pijn afleidt.

Demi Bolleman, projectmanager R&D bij Formex Medical, ziet het project van ZNA als een bevestiging van de toegevoegde waarde die virtual reality de zorg kan bieden. “VR is al lang geen gadget meer. Het is een volwassen platform met oplossingen die écht bijdragen aan betere zorg. Met onze bril op ervaren patiënten meer rust tijdens een behandeling maar we zien bijvoorbeeld ook dat ze minder medicatie nodig hebben en sneller herstellen!”