• Your Partner in Healthcare and ICT Solutions

Solutions

Digitale OK

Solutions

Formex Medical's focus is increasingly on providing total solutions. Thanks to our partnerships with a number of important players within the medical sector, we are increasingly able to manage large projects in their entirety. This saves your institution a lot of time with the organization and coordination of your project. Do you want to create an Internet room for patients or residents in your healthcare facility? Or are you looking for video solutions for auditoriums and viewing rooms, for example? We can not only provide your institution with all the necessary equipment but also ensure a quick and smooth installation.

Entertainment

Iedere zorginstelling wil haar patiënten of bewoners zo goed mogelijk van dienst zijn. Door de implementatie van entertainment kan het verblijf of bezoek veel aangenamer worden. Het bekende voorbeeld is natuurlijk de televisie aan bed in ziekenhuizen, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Wilt u zorgen voor meer vermaak voor uw patiënten of bewoners in bijvoorbeeld de wachtkamer, recreatieruimte of aan het bed? Graag bekijken wij samen met u de mogelijkheden.

Continue reading

Digitale OK

Bij de inrichting van operatiekamers wordt steeds meer gebruik gemaakt van digitale technieken. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk om opnamen te maken van operaties en kan het patiëntdossier eenvoudig tijdens de operatie digitaal geraadpleegd worden. Tevens is het mogelijk om al deze beelden en gegevens in het gehele ziekenhuis beschikbaar te maken met behulp van het ziekenhuisnetwerk.

Continue reading

CureTrack

Wist u dat het verplegend personeel in ziekenhuizen 25% van zijn tijd kwijt is met het zoeken naar spullen? COW’s, infuuspompen, rolstoelen, bloeddrukmeters. Het zijn een aantal voorbeelden van dingen die het hele ziekenhuis doorzwerven. Op de momenten dat je ze nodig hebt zijn ze vaak nergens te bekennen. Een oplossing is extra veel van deze apparaten inkopen. Maar is het geen betere oplossing als ze altijd snel en eenvoudig te vinden zijn?

Continue reading

Infectiepreventie

Wie werkt in de zorg weet als geen ander hoe belangrijk hygiëne is. Wat schoon oogt hoeft niet schoon te zijn. Microscopische gevaren als VRE en MRSA liggen altijd op de loer. Bacteriën (en andere kleine ziekmakers) vind je overal terug en ze kunnen de patiëntveiligheid ernstig in gevaar brengen. Zeker wanneer er sprake is van open wonden of een verminderde weerstand.

Continue reading

One-stop-shop

Wij beperken ons niet tot enkel medische ICT. Waarom niet? Omdat wij ook wel begrijpen dat u niet voor elk klein dingetje bij een andere leverancier wilt aankloppen. Wij denken daarom voor u graag buiten gebaande paden en houden ervan om te worden uitgedaagd. Zoekt u een ongebruikelijk product of juist iets dat moeilijk leverbaar is gebleken? Stel dan ons team op de proef, u zult niet de eerste zijn die verrast wordt door onze flexibiliteit.

Continue reading

Productontwikkeling

Bij de ontwikkeling van onze producten komt heel wat kijken. Alleen een product medisch certificeren kost vaak al maanden. Maar wat het product ook is, het begint eenvoudig. Met een idee. Een idee van ons, of misschien wel een idee van u.

Continue reading

Inkoopsystemen koppelen

Natuurlijk heeft u meer dan één leverancier. Niemand verkoopt tenslotte alles (al mag u ons gerust uitdagen). Bovendien wilt u kunnen vergelijken. Maar meer leveranciers brengt ook meer gedoe. Allemaal hebben ze hun eigen systemen en websites. En weet u altijd direct bij wie u het beste kunt zijn? Zou het niet veel fijner zijn wanneer u in één overzicht een totaalaanbod heeft van al uw leveranciers? En als u vanuit daar eenvoudig orders kunt plaatsen?

Continue reading

Leefcirkels

Deze oplossing voorziet in twee essentiële behoeften: zij stelt de bewoners in staat om zich vrij door de centra te bewegen en vergemakkelijkt het werk van zorgprofessionals. Om deze doelstellingen te bereiken, creëert het D-POS systeem veilige en gecontroleerde zones voor de bewoners en maakt een intelligent beheer van vier fundamentele diensten mogelijk.

Continue reading

Healthy Mind

Healthy Mind is een therapeutische, medische Virtual Reality-oplossing die pijn en angst bij patiënten wegneemt. Onder begeleiding van een medische specialist wordt de patiënt ondergedompeld in een geoptimaliseerde virtuele omgeving die helpt te ontspannen en de aandacht van pijn afleidt.

Continue reading