• Your Partner in Healthcare and ICT Solutions

Press releases

Virtual Reality-oplossing VRiendje moet verblijf in een zorginstelling leuker maken

2019-03-07

Horus VR heeft Formex Medical geselecteerd als exclusief distributeur voor VRiendje, een oplossing voor Virtual Reality livestreaming. Met de samenwerking willen beide partijen het verblijf van patiënten in zorginstellingen leuker en aangenamer maken. Formex Medical zal VRiendje presenteren op de Zorg & ICT-beurs, van 12 tot 14 maart in de Jaarbeurs Utrecht.

VRiendje is een poppetje dat beschikt over een 360 graden camera, microfoons, speakers en een verbinding met het Internet. Met een Virtual Reality-bril kan een patiënt op afstand alles zien wat VRiendje ziet. Via VRiendje kan hij real-time meekijken en gesprekken voeren. Op die manier kan de patiënt vanuit zijn bed op elke mogelijke locatie aanwezig zijn, bijvoorbeeld bij familie of in het klaslokaal.

Voor Bob Hopmans, productmanager bij Formex Medical, is VRiendje een toevoeging waar hij blij van wordt. “Er is geen dag we niet bezig zijn met werken aan betere zorg. Toch voelt het pas écht speciaal wanneer oplossingen bij mensen een emotionele snaar raken. VRiendje is daar een geweldig voorbeeld van. Bij het opzetten van die bril kun je bij veel patiënten het plezier of de ontroering van hun gezicht aflezen. Dat zijn momenten die je bijblijven. Het is prachtig wanneer je voor een patiënt echt een verschil kunt maken.”

“Horus VR is van mening dat zoveel mogelijk patiënten gebruik moeten kunnen maken van VRiendje. Daarom zijn we al een tijdje op zoek naar een professionele en betrouwbare salespartner, die binnen de Nederlandse zorgmarkt een zeer gedegen netwerk en track record heeft opgebouwd. Met trots kunnen we melden dat we nu met Formex Medical deze gewilde partner hebben gevonden. We kijken in ieder geval uit naar de samenwerking!“ aldus Bas Beukers, CCO Horus-VR

More information

https://www.formex-medical.nl/horus-vr-vriendje.html
https://vr-iend.com

Formex Medical wint aanbesteding Erasmus MC voor 300+ medische PC’s

2014-03-07

Als uitkomst van het Europese aanbestedingstraject ‘Medisch Veilige Werkstations’ kiest het Erasmus Medisch Centrum voor de aanschaf van tenminste 300 Onyx ZEUS panel PC’s. Formex Medical draagt zorg voor de levering, service en indien nodig de installatie van de machines.

Eind 2012 won Formex Medical met de ZEUS ook al de Europese Aanbesteding van het UMCU Utrecht. Hiermee heeft het bedrijf de twee grootste aanbestedingen voor medische PC’s van de afgelopen jaren binnen gehaald: samen gaat het om meer dan 620 specialistische machines. Medische PC’s zijn specifiek ontworpen voor het gebruik in medisch kritische ruimtes zoals operatiekamers en intensive care units en voldoen aan strikte veiligheidnormen.

Arno Jankie, commercieel directeur bij Formex Medical, is opgetogen en benadrukt het belang dat ziekenhuizen hebben bij een openbare aanbesteding. “Wij zijn blij dat, na het UMC Utrecht, ook het Erasmus MC voor onze panel PC’s heeft gekozen. Het bevestigt wat ons betreft de effectiviteit van een Europese aanbesteding: het geeft aanbieders gelijke kansen waarbij uiteindelijk de beste oplossing voor de klant komt bovendrijven. Wij hopen dan ook dat meer universitaire ziekenhuizen dit voorbeeld zullen volgen en bij toekomstige projecten zullen kiezen voor een openbare aanbesteding.”

More information

http://www.formex-medical.nl/europese-aanbesteding-erasmus-mc.html

CIM med kiest voor Formex Medical als dealer voor ophangsystemen

2013-04-05

Formex Medical is door CIM med aangewezen als dealer in Nederland. CIM med is een Duitse fabrikant van ophangsystemen voor toepassing in medische omgevingen.

Ophangsystemen zorgen voor een flexibele montage van werkplekken of terminals. Het systeem maakt dat deze werkplekken eenvoudig in positie verstelbaar zijn. Met een hygiënisch ontwerp en een antimicrobiële coating zijn de ophangsystemen van CIM med specifiek ontworpen voor het gebruik in zorgomgevingen en geschikt voor medische ruimtes.

Statutair directeur Anita Mahtabsing van Formex Medical is blij met de nieuwe samenwerking. "De ophangsystemen van CIM med blinken uit in kwaliteit, duurzaamheid en hygiënisch ontwerp, de voornaamste eigenschappen waarop wij onze producten selecteren. Ze sluiten daarom naadloos aan op ons bestaande assortiment. Daarnaast beschikt CIM over een zeer compleet aanbod, met een stijlvol vormgegeven oplossing voor elke toepassing. Met bevestigingsmethoden voor muur, plafond, montagepaal of rails zijn ze bovendien compatibel met alle gangbare ziekenhuisstandaarden."

Gevraagd naar het onderscheidend karakter van de producten antwoordt Manuela Loibl, algemeen directeur van CIM med: "Onze producten worden overal verkocht waar kwaliteit het belangrijkste selectiecriterium is. In vergelijkende testen wordt er door klanten altijd voor de CIM-oplossing gekozen en met goede redenen: onze producten bieden volledige kabelintegratie, zijn snel en eenvoudig schoon te maken, voorzien van 5 jaar garantie en voldoen aan de hoogste veiligheidstandaard op de markt."

More information

http://www.formex-medical.nl/index.php?search=CIM

Formex Medical verkozen tot distributeur voor MioCARE tablets

2013-03-13

Mio, onderdeel van Mitac International, heeft Formex Medical verkozen tot distributeur in Nederland voor de nieuwe voor gezondheidszorgomgevingen ontwikkelde MioCARE tablets. Deze mobiele computers zijn ontworpen om patiëntgegevens aan het bed te brengen en worden dan ook veel gebruikt voor EPD toepassingen.

Waar andere medische tablets een focus op robuustheid hebben richt MioCARE zich met zijn tablets juist op handzaamheid, mobiliteit en toepasbaarheid. De apparaten zijn voorzien van een 6" multi touch scherm en camera’s aan de voor en achterkant. Ze zijn verkrijgbaar met een geïntegreerde 1D/2D barcodescanner. Ze zijn met alcoholhoudende middelen te desinfecteren en beschikken over geavanceerde vergrendelingmethoden om de dataveiligheid te bewaken.

Mevr. A. Mahtabsing, statutair directeur van Formex Medical, spreekt enthousiast over de MioCARE tablets: “De Mio productlijn onderscheidt zich op verschillende fronten van andere medische tablets. Het zakformaat, de geïntegreerde barcodescanner en de dataveiligheid maken het product compleet en bij uitstek geschikt voor zorgtoepassingen.”

Mike West, VP Operations bij Mio zegt het volgende over de lancering: “Met deze nieuwe productlijn, gebaseerd op twee jaar van productontwikkeling in samenwerking met de gezondheidszorg, stappen wij in een voor ons nieuwe industrie, met de potentie om een aanzienlijk verschil te maken voor de gezondheidszorg. MioCARE tablets zijn uitgerust met verschillende functies die niet eerder in tablets te vinden waren.”

Formex Medical zal de MioCARE tablets presenteren op de Zorg & ICT 2013. Deze beurs vindt plaats van 13 t/m 15 maart in de Jaarbeurs Utrecht (stand E019, hal 10).

More information

http://www.formex-medical.nl/?search=MIOCARE

Panasonic kiest Formex Medical als distributeur chirurgische monitoren

2013-03-12

Panasonic heeft Formex Medical benaderd als partner voor de Nederlandse markt. Formex Medical zal opereren als exclusief distributeur voor een nieuwe productlijn medische monitoren voor chirurgische toepassing. Met deze nieuwe apparaten breidt Panasonic zijn activiteiten op het gebied van medische technologie uit.

De nieuwe lijn bestaat uit drie Full HD breedbeeldmonitoren, waaronder een model met ondersteuning voor 3D-beelden. De monitoren zijn specifiek ontworpen voor het gebruik in operatiekamers en voldoen aan de normen voor gebruik in medische ruimtes. Ze zijn voorzien van uitgebreide aansluitmogelijkheden voor medische apparatuur. Een grote focus ligt daarnaast op de weergave van een optimale beeldkwaliteit. Een combinatie van geavanceerde technologieën zorgt voor een zo getrouw mogelijke kleurweergave, met altijd een optimale balans tussen helderheid en contrast. De IPS-Pro schermtechnologie zorgt voor een verbeterde kijkhoek, zodat artsen vanuit verschillende posities aan de operatietafel het beeld duidelijk kunnen waarnemen.

Anita Mahtabsing, statutair directeur van Formex Medical ziet in de machines een aanwinst voor de markt: “De beeldkwaliteit van de Panasonic monitoren is op veel vlakken indrukwekkend. Zo beschikt het 26-inch model over een weergave van maar liefst 10,7 miljard kleuren en een contrastratio van 1400:1. Door gebruik van picture-in-picture kunnen er beelden uit 3 verschillende bronnen tegelijk getoond worden.”

De eerste testen door gebruikers zijn positief: "Bij het aansluiten van het scherm viel ons gelijk de intensiteit van het beeld op. Kleuren worden veel echter en beter doorgegeven. Er kunnen meerdere apparaten op de monitor worden aangesloten (bijv. PC, processor voor endoscopie en anesthesieapparatuur) waarvan de outputs via picture-in-picture tegelijk worden weergegeven. Dit vormt een krachtige feature in combinatie met de gebruikersprofielen en presets; zo schakel je eenvoudig tussen welke output groot moet worden weergegeven."

Formex Medical zal de Panasonic monitoren presenteren op de Zorg & ICT 2013. Deze beurs vindt plaats van 13 t/m 15 maart in de Jaarbeurs Utrecht (stand E019, hal 10).

More information

http://www.formex-medical.nl/index.php?search=EJ-

Formex Medical introduceert oogbesturing voor zorgtoepassingen

2013-03-07

Onder de naam Vision Control introduceert Formex Medical een oplossing voor oogbesturing in ziekenhuisomgevingen. Dit innovatieve systeem, ontwikkeld door het Zweedse Tobii met steun van Intel, stelt mensen met een beperking in staat een computer volledig te bedienen door middel van oogbewegingen.

Formex Medical richt zich met Vision Control op toepassingen in ziekenhuizen en zorginstellingen. Zo kan een patiënt, die door verdoving of verlamming niet kan communiceren, onder andere met zijn ogen vragen van artsen beantwoorden of aangeven wanneer en waar hij pijn ervaart. Daarnaast kan het systeem door artsen gebruikt worden om apparaten aan te sturen wanneer zij geen handen vrij hebben, bijvoorbeeld gedurende een operatie.

Statutair directeur A. Mahtabsing van Formex Medical is opgetogen over de samenwerking. “Oogbediening is een technologie die de laatste jaren grote stappen heeft gemaakt en inmiddels in een stadium is beland waarin het breed kan worden toegepast. Wij zijn trots dat wij door Tobii zijn benaderd om deze innovatieve oplossing op de Nederlandse zorgmarkt te brengen en zien voor bijvoorbeeld ziekenhuizen waardevolle toepassingen op onder andere de Intensive Care en de Spoed Eisende Hulp.”

J. Peter Lindström, directeur Sales bij Tobii zegt in een reactie: “Tobii Assistive Technology is blij met de samenwerking met Formex Medical. Op de aankomende Zorg & ICT beurs zullen wij samen onze oogbesturingproducten demonstreren. Wij geloven dat de inzet hiervan voor communicatie op de IC en SEH afdelingen een belangrijk verschil kan maken in het revalidatieproces van de patiënt. Wij kijken er dan ook naar uit deze communicatieoplossing beschikbaar te maken voor de ziekenhuizen in Nederland.”

Formex Medical en Tobii zullen Vision Control presenteren op de Zorg & ICT 2013. Deze beurs vindt plaats van 13 t/m 15 maart in de Jaarbeurs Utrecht (stand E019, hal 10).

More information

http://www.formex-medical.nl/index.php?search=TOBII

Formex Medical introduceert meest complete lijn medische toetsenborden

2013-02-28

Formex Medical is onlangs aangewezen als distributeur in de Benelux voor Craytech, een fabrikant van medische producten. Hiermee doet Craytech zijn intrede op de Europese markt. Onder de Sanikey productnaam voert Craytech een complete lijn medische toetsenborden en muizen in verschillende varianten, met zowel bedrade als draadloze modellen.

De medische toetsenborden kenmerken zich doordat de behuizing volledig is afgedicht. Dit maakt ze stof- en waterdicht. Daarnaast beschikken ze over een antibacteriële coating en zijn ze te reinigen met de meest gangbare schoonmaakmiddelen in ziekenhuizen.

Mevr. A. Mahtabsing, directrice van Formex Medical, ziet de producten als een aanwinst voor het assortiment: "Tot op heden was er nog niet zo’n complete lijn van medische invoerapparatuur op de markt. De Sanikey productlijn brengt bovendien een aantal interessante vernieuwingen. Zo zijn we hiermee de eerste die een medisch trackpad en een medische lasermuis aanbieden."

De samenwerking tussen Craytech en Formex Medical is tot stand gekomen vanwege een gedeelde marktvisie. Zo zegt A. Jankie, directeur van Craytech: "Formex Medical is een professionele partij die onze focus deelt op patiëntveiligheid en hygiëne. Wij zien in hen de juiste partner om onze producten in de Benelux te introduceren."

Formex Medical zal de Sanikey producten presenteren op de Zorg & ICT 2013. Deze beurs vindt plaats van 13 t/m 15 maart in de Jaarbeurs Utrecht (stand E019, hal 10).

More information

http://www.formex-medical.nl/index.php?search=SANIKEY

Metro kiest voor Formex Medical als distributeur carts in Nederland

2012-12-11

Metro, producent van medische carts, heeft uit verschillende kandidaten Formex Medical gekozen als exclusief distributeur voor de Nederlandse markt. Formex Medical zal Metro vertegenwoordigen en ook de service van de carts op zich gaan nemen. Met meer dan 100.000 carts in ruim 2000 ziekenhuizen is Metro de leidende fabrikant van Computers on Wheels (COWs) op de zorgmarkt. Zowel Metro als Formex Medical zijn opgetogen over nieuwe samenwerking en spreken de verwachting uit dat deze voor beide partijen lucratief zal zijn.

R. Wanschers, Business Development Manager bij Metro: "Om de Nederlandse markt nog beter te kunnen bedienen zijn wij een samenwerking aangegaan met Formex Medical voor onze Healthcare Technology Producten. Dit betreft o.a. de COWs, medicijnwagens en geautomatiseerde medicijnkasten. Door onze krachten te bundelen bieden wij uitstekende service, producten die perfect aansluiten bij de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de ziekenhuizen, korte levertijden en aantrekkelijke prijzen."

Directeur A. Mahtabsing van Formex Medical laat in een reactie weten "De Metro carts zijn met hun fanless power supply en lithium-nano accusysteem een technologisch vooraanstaand product. Wij zijn verheugd dat we deze producten in ons portfolio kunnen opnemen en verwachten dat onze klanten ons enthousiasme voor deze COWs zullen delen."

More information

http://www.formex-medical.nl/?search=METRO

Formex Medical wint Europese aanbesteding voor 320 Panel PC’s

2012-12-04

Formex Medical uit Gouda is eind november 2012 als winnaar uit de bus gekomen bij het grootste Europese aanbestedingstraject voor medische Panel PC’s van de afgelopen jaren. Het UMC Utrecht heeft de keuze gemaakt voor de aanschaf van tenminste 320 Panel PC’s uit de ultramoderne nieuwe Onyx ZEUS-serie. Formex Medical zal tevens het onderhoud voor deze machines voor zijn rekening nemen.

De keuze is gevallen op deze panels vanwege de aantrekkelijke combinatie van prijs en krachtige prestaties. Directeur Anita Mahtabsing is verguld dat de keus op Formex is gevallen. "Wij zijn ervan overtuigd dat we met de ZEUS-serie de meest innovatieve medische Panel PC op de markt hebben en zien in de keuze van het UMC de bevestiging hiervan. Wij zijn er bijzonder trots op dat wij met onze machines als beste aanbieder uit de bus zijn gekomen."

More information

http://www.formex-medical.nl/europese-aanbesteding.html

Eerste medisch gecertificeerde Thin Client computer in Nederland

2010-06-17

Formex Medical introduceert in Nederland de éérste medisch gecertificeerde Thin Client computer. Formex Medical is leverancier van de medische lijn van AAEON. Industrieel PC producent AAEON ontwikkelt al jarenlang producten speciaal voor de medische markt en onlangs introduceerde zij de ONYX-192.

De ONYX-192 is een 19 inch panel PC met een diepte van slechts 69 mm. De machine is gebaseerd op de Intel Pentium M processor lijn en is volledig fanless. Het is de éérste Thin Client ter wereld die medisch gecertificeerd is en dus voldoet aan de strikte veiligheidsnormeringen voor gebruik op de Intensive Care en in operatiekamers. Het compacte ontwerp en de verschillende I/O poorten zorgen ervoor dat het systeem flexibel ingezet kan worden Het systeem is ook verkrijgbaar in een 17 inch uitvoering, de ONYX-172.

More information

Formex Medical eerste officiële distributeur medische toetsenborden

2010-02-08

Formex Medical is de eerste officiële distributeur van de Benelux voor medische toetsenborden van Esterline Medigenic. De toetsenborden van Esterline behoren tot de internationale top en hebben diverse prijzen gewonnen. Medische toetsenborden zijn hygiënisch, gemakkelijk schoon te maken, hypoallergeen, latexvrij, waterdicht en prettig in gebruik. Bij Formex Medical is het nu mogelijk Medigenic-toetsenborden te verkrijgen, maar ook ontwikkelde het bedrijf dit jaar een eigen medisch toetsenbord dat onder de naam EasyClean de markt op ging.

Waarom een medisch toetsenbord?

Een medisch toetsenbord is speciaal ontwikkeld voor ziekenhuizen, tandartsen, huisartsen en (farmaceutische) laboratoria. Uit onderzoek blijkt dat normale toetsenborden veel bacteriën bevatten en dat terwijl toetsenborden overal in zorginstellingen te vinden zijn. Deze toetsenborden worden regelmatig gebruikt door verschillende mensen en de kans dat bacteriën vanuit deze gebruikers worden overgebracht naar patiënten is groot. Ook door het ontstaan van ziekenhuisinfecties (zoals MRSA) wordt de vraag naar hygiënischere toetsenborden steeds groter. Niet alleen in de zorg, maar ook in de industriële sector. Medische toetsenborden zijn namelijk gemakkelijk schoon te maken. Het gladde, water- en stofdichte oppervlak kan tegen antibacteriële schoonmaakmiddelen.

Esterline Medigenic-toetsenborden

Formex Medical is de officiële distributeur van de Esterline Medigenic-toetsenborden. Niet alleen is dit toetsenbord ontwikkeld in samenwerking met universiteiten en ziekenhuizen in Engeland, in oktober 2009 won het ook een award voor het beste ontworpen medische product. Het toetsenbord is in enkele seconden schoon te maken zonder dat het afgekoppeld moet worden. Het geeft aan wanneer het schoongemaakt moet worden door een speciaal waarschuwingssysteem. Het platte design is gemakkelijk in gebruik en door backlight is het toetsenbord ook te gebruiken in slecht verlichte ruimtes. Veilig voor patiënten én zorgverleners.

Formex Medical specialist in zorg

Formex Medical is al jaren actief in de zorg en levert medische (rand)apparatuur en dienstverlening. Vanuit dit specialisme heeft Formex Medical een eigen medisch toetsenbord ontworpen. De EasyClean heeft dezelfde mogelijkheden als de Esterline Medigenic, maar is minder plat en lijkt daardoor meer op een normaal toetsenbord. EasyClean is speciaal ontwikkeld op basis van de wensen en eisen van Formex Medicals klanten.

More information

http://www.formex-medical.nl/?search=MEDIGENIC