Nieuws

Hoe belangrijk is innovatie voor u?

Bij Formex Medical staat innovatie hoog in het vaandel: wij werken hard aan vooruitgang in een markt waarin de innovatiebehoefte lange tijd groter was dan het aanbod. Om dit te bereiken werken we nauw samen met onze klanten en leveranciers. Wij zijn overtuigd dat dit dť manier is om de zorg naar een hoger niveau te tillen.

Wij zijn dan ook blij dat onze inspanningen voor innovatie wederom zijn onderschreven door het team van de Zorg & ICT Innovatie Award. Vorig jaar wonnen wij met de Onyx ZEUS al de publieksprijs, dit jaar heeft de vakjury maar liefst drie van onze producten genomineerd!

Nominatie 1: De Onyx VENUS mobiele cart computer

De Onyx VENUS is een compleet nieuw product op de markt: een mobiele medische panel PC met twee hot swappable batterijmodules. De batterijen kunnen worden verwisselt terwijl de machine in bedrijf is. Dit nieuwe concept voor medische panels biedt enkele belangrijke voordelen:

  • De machine is overal te gebruiken, ook waar geen stroom is.
  • Eenvoudige installatie: geen bekabeling meer nodig.
  • De accumodules zorgen voor 24x7 beschikbaarheid!

Uiteraard voldoet de VENUS aan alle belangrijke kenmerken voor medische PCís: de machine is fanless, heeft galvanisch gescheiden poorten en voldoet aan de Europese normeringen voor radiatie en elektrische veiligheid.

Nominatie 2: De antimicrobiŽle Sanikey toetsenborden

Een toetsenbord is misschien wel het meest onderschatte stuk gereedschap. Het wordt overal en veelvuldig gebruikt, vaak door verschillende personen. Bij de infectierisico's wordt niet altijd stilgestaan. De Sanikey Prolight Touch is een toetsenbord dat speciaal is ontworpen voor het gebruik in medische omgevingen, waar een goede hygiŽne van cruciaal belang is.

Het toetsenbord heeft een volledig afgedichte behuizing (water- en stofbestendig) en is te reinigen met alle in ziekenhuizen gangbare alcoholhoudende schoonmaakmiddelen. Het belangrijkste innovatieve kenmerk is echter de antimicrobiŽle werking van het toetsenbord: microscopisch kleine zilverdeeltjes verwerkt in de silicone cover bestrijden bacteriŽn en andere micro-organismen.

Deze antimicrobiŽle werking levert een belangrijke bijdrage op het gebied van infectiepreventie. Dit is prettig voor de zorgverlener en kan leiden tot verminderd ziekteverzuim.Voor de patiŽntveiligheid is het echter nog veel belangrijker: een bacteriŽle besmetting kan voor mensen met een niet optimaal functionerend immuunsysteem immers levensbedreigend zijn!

Nominatie 3: Veilige medicijndistributie met SecureRx MD

Metro SecureRx MD is een softwareoplossing voor controle op de medicijnuitgifte in ziekenhuisomgevingen. Het garandeert een veilig medicijndistributiesysteem: vanaf de geautomatiseerde medicijnkast/apotheek tot aan het bed van de patiŽnt.

Met deze software is het niet langer nodig dat een verpleegster of apotheker met de hand patiŽntinformatie op de medicijnbakjes schrijft. Het systeem haalt alle benodigde informatie automatisch binnen met een druk op de knop. Alle informatie wordt rechtstreeks overgenomen uit het ziekenhuisinformatiesysteem, dus geen extra werk en geen kans op fouten!

De medicijnbakjes op de cart kunnen met SecureRx MD onafhankelijk worden vergrendeld. Daarnaast houdt de software uitgebreide logboeken bij van alle activiteiten die plaatsvinden. Deze combinatie zorgt voor een beveiligde, georganiseerde opslag en een foutloze uitgifte van medicijnen.

Formex Medical wint publieksprijs Zorg & ICT Innovatie Award 2013!

Met de Onyx ZEUS-247S zetten wij in 2013 een nieuwe standaard op het gebied van medische panel PCís. Met zijn innovatieve kenmerken werd de ZEUS enthousiast ontvangen en groeide hij in korte tijd uit tot de best verkochte medische panel PC op markt. Bovendien wonnen wij met de ZEUS†de publieksprijs van de Zorg & ICT innovatie award! Voor ons †een belangrijk signaal dat innovatief ontwerp wordt gewaardeerd en de bevestiging dat onze focus op innovatie aansluit op de wensen van de markt.

De ZEUS-247S is een medisch gecertificeerde panel PC met een stijlvolle vormgeving en krachtige prestaties. De machine is geschikt voor het gebruik in K2/K3 ruimtes. Het volledig platte oppervlak maakt dat de panel eenvoudig schoon te maken is, wat een belangrijke bijdrage levert aan de hygiŽne op de zorgplek.

Het grote 24Ē scherm van de ZEUS-247S maakt de machine bij uitstek geschikt voor het gebruik van zorgapplicaties (bijv. Chipsoft), die zo meer essentiŽle patiŽntinformatie in ťťn scherm kunnen tonen. Dit zorgt voor een verbeterde gebruikerservaring van zorgverleners en resulteert in een hogere efficiŽntie van werken.

Het volledig platte oppervlak, zonder opstaande randen, knoppen of kieren, maakt dat de machine eenvoudig te reinigen is en zorgt daarmee voor een aanzienlijke verbetering van de hygiŽne op de zorgplek. Hiermee lopen wij vooruit op de steeds strengere eisen die door de IGZ aan de patiŽntveiligheid worden gesteld.

Volg Formex Medical op Twitter! Volg Formex Medical op Facebook! Volg Formex Medical op Youtube! Connect met Formex Medical op LinkedIn! Bekijk ons blog Volg Formex Medical op Instagram!

Nieuwsbrief September 2020

Nieuwsbrief September 2020 - We zijn weer terug!
Blog: Een licht op Uv-C-desinfectie
Nieuw: De Datalogic Memor 20
Geen Zorg & ICT in 2020 :(
Kjell stelt zich voor
Ga je mee naar het stadion?
Er is weer voorraad!

Klik hier om u aan te melden voor onze nieuwsbrief!

Westbaan 350 B21, 2841 MR, Moordrecht

Bezoekadres:
Formex Medical
Westbaan 350 B21
2841 MR Moordrecht
(Route)

Tel: +31 182 379 377
info@formex-medical.nl

Bestel nu gratis onze nieuwe informatiegids

Bestel nu gratis onze informatiegids